Frövi tekakor

 

De här havre-tekakorna är en favorit från uppväxten.

Ingredienser

  • 4 dl havregryn
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 75 g smält smör
  • 1/2 dl socker
  • 1 msk salt
  • ca 1 liter vetemjöl

Värm mjölken till fingervärme och slå den över grynen. Låt svälla i 15 minuter. Smula i jästen och rör om. Tillsätt det smälta smöret rör om. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta degen i ca 5 minuter med maskin eller 10 för hand. Låt jäsa i 30 minuter. Kavla ut degen till en ca 1,5 cm tjock platta. Tag ut kakor med hjälp av ett mått som är 9-10 cm i diameter. Låt bröden jäsa på en bakplåtspappersklädd plåt i ca 30 minuter. Värm ugnen till 225°. Grädda bröden i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna på ett galler.

Annonser

28 juli, 2012. Frallor och styckbröd.

Kommentera

Be the first to comment!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: