No bagels, no bagels, no bagels…

Bagels tar rätt lång tid att baka men är väl värda besväret.

16 st

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk salt
  • 3 msk brödsirap
  • 13-14 dl vetemjöl special

Blanda ut jästen i ljummet vatten (ca 37°). Tillsätt olja, salt och sirapen. Om man mäter upp oljan först så rinner sirapen lätt av från matskeden sen. Blanda i mjölet och bearbeta degen 10 minuter för hand eller ca 4 minuter i köksassistent. Låt degen jäsa 20 minuter under en fuktig bakduk.

Lägg upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 16 delar. Rulla bitarna till ca 25 cm långa degbitar. Fäst ihop ändarna genom att pensla på lite vatten på änden och sedan trycka ihop dem. Låt dem vila i 15 minuter innan de kokas.

  • 3 liter vatten
  • 2 msk salt

Koka upp vattnet och tillsätt saltet. Lägg i 2 bagels åt gången och låt dem koka 2 minuter, vänd på bageln efter 1 minut. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  • vispat ägg
  • sesamfrön eller vallmofrön

Pensla dem med uppvispat ägg och strö över fröna. Grädda dem i ugn 225° C i 15-20 minuter

7 augusti, 2011. Frallor och styckbröd, No bagels.

Kommentera

Be the first to comment!

Lämna en kommentar

Trackback URI