Jordnötskakor med choklad

Det här är ett recept från Martha Stewart.

Ingredienser

  • 1 cup (ca 2,5 dl) Krämigt jordnötssmör
  • 3/4 cup sugar (ca 2 dl) Socker
  • 1 Stort ägg, lätt uppvispat
  • 1/2 tesked Bakpulver
  • 1/4 tesked Salt
  • 80-100 gram Choklad
  • 1/2 cup (ca 1 + 1/4 dl) Rostade salta jordnötter

Blanda ihop jordnötssmör, socker, ägg, bakpulver och salt. Hacka chokladen och jordnötterna. Tillsätt dem i degen.

Blöt händerna i kallt vatten och forma små bollar ungefär en stor matsked per boll. Lägg dem på ett bakplåtspapper. Platta till dem.

Baka i mitten av ugnen på  175°C i 14-17 minuter, vänd plåten efter halva tiden för att få jämnt gräddade kakor. Kakorna är klara när de är gyllenbruna.

9 augusti, 2011. Glutenfritt, Småkakor.

4 kommentarer

  1. Svägerskan replied:

    Åh, kan inte du mejla en kaka till mig, de verkar skitgoda ju!

  2. therewillbecakes replied:

    Självklart! Den kommer på en gång 😉 och de är skitgoda!!

  3. Sofie replied:

    Så goda de såg ut att vara, men här på Älvegårdsvägen skulle det bli ”dödens kaka”. Någon gång när jag hälsar på dig utan Måns kan jag ta en… eller två…. 🙂

  4. therewillbecakes replied:

    Nej verkligen inte en kaka för nötallergikern. Men ruskigt god för alla oss andra 🙂

Lämna en kommentar

Trackback URI