Jordnötskakor med choklad
Det här är ett recept från Martha Stewart.
Ingredienser
- 1 cup (ca 2,5 dl) Krämigt jordnötssmör
- 3/4 cup sugar (ca 2 dl) Socker
- 1 Stort ägg, lätt uppvispat
- 1/2 tesked Bakpulver
- 1/4 tesked Salt
- 80-100 gram Choklad
- 1/2 cup (ca 1 + 1/4 dl) Rostade salta jordnötter
Blanda ihop jordnötssmör, socker, ägg, bakpulver och salt. Hacka chokladen och jordnötterna. Tillsätt dem i degen.
Blöt händerna i kallt vatten och forma små bollar ungefär en stor matsked per boll. Lägg dem på ett bakplåtspapper. Platta till dem.
Baka i mitten av ugnen på 175°C i 14-17 minuter, vänd plåten efter halva tiden för att få jämnt gräddade kakor. Kakorna är klara när de är gyllenbruna.
Svägerskan replied:
Åh, kan inte du mejla en kaka till mig, de verkar skitgoda ju!
10 augusti, 2011 at 17:03. Direktlänk.
therewillbecakes replied:
Självklart! Den kommer på en gång 😉 och de är skitgoda!!
10 augusti, 2011 at 17:24. Direktlänk.
Sofie replied:
Så goda de såg ut att vara, men här på Älvegårdsvägen skulle det bli ”dödens kaka”. Någon gång när jag hälsar på dig utan Måns kan jag ta en… eller två…. 🙂
10 augusti, 2011 at 18:08. Direktlänk.
therewillbecakes replied:
Nej verkligen inte en kaka för nötallergikern. Men ruskigt god för alla oss andra 🙂
10 augusti, 2011 at 18:11. Direktlänk.