Sjudna sega maränger

De här marängerna är visserligen lite mer komplicerade att göra än vanliga maränger men de blir också härligt sega och goda.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker

Smaksättning

  • 1 dl sötmandel eller nötkärnor
  • 50 g mörk choklad

Koka upp vatten i en kastrull på spisen. Lägg äggvitorna och sockret i en skål helst av metall. Ställ den i kastrullen. Bottnen på skålen ska inte vara i kontakt med vattnet. Vispa med en elvisp eller för hand i ca 5-10 minuter tills smeten blivit 60-65°. Ta av skålen från kastrullen och fortsätt vispa tills smeten har kallnat. Om man vill ha nötter i så hackar man dem fint och vänder ner dem i smeten. Klicka eller spritsa ut marängen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem i ugnen på 125° i 30-40 minuter. Låt svalna och dekorera eventuellt med smält mörk choklad.

26 augusti, 2011. Maräng.

Kommentera

Be the first to comment!

Lämna en kommentar

Trackback URI