Sjudna sega maränger
De här marängerna är visserligen lite mer komplicerade att göra än vanliga maränger men de blir också härligt sega och goda.
Ingredienser
- 3 äggvitor
- 2 dl socker
Smaksättning
- 1 dl sötmandel eller nötkärnor
- 50 g mörk choklad
Koka upp vatten i en kastrull på spisen. Lägg äggvitorna och sockret i en skål helst av metall. Ställ den i kastrullen. Bottnen på skålen ska inte vara i kontakt med vattnet. Vispa med en elvisp eller för hand i ca 5-10 minuter tills smeten blivit 60-65°. Ta av skålen från kastrullen och fortsätt vispa tills smeten har kallnat. Om man vill ha nötter i så hackar man dem fint och vänder ner dem i smeten. Klicka eller spritsa ut marängen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem i ugnen på 125° i 30-40 minuter. Låt svalna och dekorera eventuellt med smält mörk choklad.
Kommentera
Be the first to comment!
Lämna en kommentar